Friday, February 13, 2015

Brev från Sibiriens samarbetspartner

Tervehdys, rakkaat veljet ja sisaret!

Talvinen tervehdys Karatuskojesta.

Tahdon jakaa teille joitain ajankohtaisia rukousaiheita seurakunnastamme. Rukoiletteko kanssani Karatuzan kirkon rakentamisen puolesta? Pyydämme Herralta, että tärkeä rakennushankkeemme etenisi ilman esteitä. Että paikalliset ihmiset voisivat uhrata sydämestään ja että saisimme hankkeeseen tarvittavat varat.

Ylä-Sujetukin kirkon remontti on viimeistelyvaiheessa. Paikalliset ovat valmiita tukemaan remonttia kaikin tavoin, yhdessä Suomesta tulleiden vapaaehtoisten kanssa.

Pyydämme rukoilemaan nuorteniltojen puolesta. Pidämme niitä yleensä yhdess Vjatsheslav Shadrinin kanssa ammattikoulun asuntolassa Karatuzassa. Nyt Keskiviikkona olin pitämässä nuorteniltaa yksin. Näytin pienen pätkän elokuvasta ’Kurjat’. Siinä tärkeimpänä aiheena oli anteeksiantamus. Kristus käski rakastaa vihollisia ja rukoilla niiden puolesta, jotka loukkaavat teitä… Elokuva kertoi, millaista on todellinen anteeksiantamus, joka voi muuttaa ympäröivää maailmaa. Pyydämme Kristusta, että Jumala koskettaisi näitten nuorten ihmisten sydämiä.

Rukoilemme seurakuntalaisemme Dmitrin puolesta, joka on joutunut huumeitten takia vaikeaan elämäntilanteeseen. Nyt Jumala on jo lahjoittanut hänelle parannuksen ja seurakuntayhteyden. Pyydämme, että Herra lahjoittaisi hänelle myös näyn elämästä ja vapauttaisi kaikista ongelmista… Dimitri osaa soittaa kitaraa. Ehdotin, että hän soittaisi jumalanpalveluksissa hengellisiä lauluja, mihin hän suostui iloiten!

Lähetysmatkat
Tänä vuonna Herra on antanut mahdollisuuden käydä Jermakovskin alueen ihmisiä tapaamassa. Siellä asuu pääasiassa Ala-Bulankasta ja Ylä-Sujetukista muuttanutta väkeä. Heidän myötään syntyi alueelle kokonainen sukupolvi ’luterilaisia’, jotka eivät kuitenkaan tunne luterilaista uskoa ja oppia. He ovat pyytäneet kastamaan lapsiaan. Kävin helmikuun alussa ja tutustuin näihin ihmisiin. Rukoilkaamme, että voisimme olla yhteydessä tuolla alueella asuvien kanssa.

Pojallemme Dimalle sattui pieni onnettomuus, kun hän laski mäkeä. Hänen ystävänsä osui vahingossa päällään Dimaa suuhun, ja Diman kaksi etuhammasta irtosi. Yksi hammas kyettiin pelastamaan, mutta toisen tilalle täytyy istuttaa tekohammas. Tämän takia Dimaa nyt koulussa kiusataan ’hampaattomaksi’. J Pyydämme rukoilemaan Diman puolesta, ettei hänen hampaistaan enää koituisi ongelmia tulevaisuudessa!


Pyhäkoulu (kirjoittajana Antonina)

Pyydämme rukoilemaan pyhäkoulussa käyvien lasten puolesta, että Herra antaisi heille halun ja mahdollisuuden käydä pyhäkoulua. Erityisesti pyydämme rukoilemaan uuden pojan, Slava Pankinen puolesta. Hänen vanhempansa vastustavat pyhäkoulussa käymistä ja kaikkia kirkkoja. Pojan kotitilanne on hyvin vaikea. Pyydämme rukoilemaan hänen vanhempiensa puolesta, etteivät he kieltäsi häntä seurustelemasta lastemme kanssa ja käymästä pyhäkoulussa. Myös koulussa hänellä on hyvin hankalat välit koulukavereitten ja opettajien
kanssa. Antakoon Herra Slavalle kärsivällisyyttä, että hän osaisi pidätellä tunteitaan ja vihaansa.

Pyydän rukoilemaan apulaiseni Artjomin puolesta, joka auttaa minua nyt hiukan pyhäkoulun pitämisessä Ylä-Sujetukissa. Artjom kulkee myös toisten nuorten poikien mukana, mutta hänessä on potentiaalia ja aion pikku hiljaa opettaa häntä pyhäkoulunopettajana. Siunatkoon Herra tätä poikaa viisaudella., antakoon hänelle halua palvella Herraa ja opettaa pikkulapsia, jotka asuvat Ylä-Sujetukissa. Minulla ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta pitää pyhäkoulua joka sunnuntai Ylä-Sujetukissa; pääsen sinne vain kerran kuussa. Antakoon Herra minulle mahdollisuuden kouluttaa apulaisen, joka voisi tulla tilalleni tuon kylän pyhäkouluihin.

Pyydän rukoilemaan pyhäkoululaiseni, Sasha Aleksandrovan puolesta. Hänellä on meneillään hankala murrosikä. Olkoon Herra hänen kanssaan, johdattakoon hänet vaikeuksien läpi ja antakoon hänelle ymmärrystä, että tästä ajanjaksosta riippuu hänen tuleva elämänsä.

Näytelmäkerho

Seurakunnassamme on jo kahden vuoden ajan ollut pieni näytelmäkerho. Lapset ovat esittäneet evankelioivia näytelmiä lähetysmatkoillamme kirkon suurina juhlapyhinä, jouluna ja pääsiäisenä. Tänä vuonna kerho erotettiin muusta pyhäkoulusta, koska näytelmäharjoitukset veivät liikaa aikaa pyhäkoulusta. Nyt kerhomme nimi on ’Kristillinen luovuusstudion Iloiset kaverit’. Pyydämme rukoustukea lasten puolesta, että Herra siunaisi aloituksemme ja antaisi meille mahdollisuuksia käydä lasten kanssa esiintymässä kouluissa ja muissa paikoissa. Pyydämme rukoilemaan myös uusien kerholaisten puolesta, että he eivät vain tulisi käymään, vaan jäisivät luoksemme.

Olisi kiva järjestää näytelmäkerhoa myös Ylä-Sujetukissa, mutta toistaiseksi sellaista mahdollisuutta ei minulla ole. Pyydän myös rukoilemaan omasta puolestani, että pyhäkoulun opettajana ja nätelmäkerhon ohjaajana en luovuttaisi, kun vaikeuksia ilmaantuu, vaan pysyisin aina uskollisena työlleni lasten parissa.

Vitaliy ja Antonina Lutshakov

No comments:

Post a Comment